food-1

Το κλειδί για την επιτυχή επιχειρηματική δράση στον τομέα των τροφίμων είναι η παραγωγή ενός ποιοτικού και ασφαλούς προϊόντος.

Η ΧΗΜΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ με τη συνεργασία των πελατών της, δημιουργεί τις προϋποθέσεις εκείνες για τη σωστή διαχείριση της ποιότητας, την προστασία του εμπορικού σήματος των πελατών της, την ελαχιστοποίηση των κινδύνων και την εναρμόνιση της ποιότητας με τη νομοθεσία.

Η ΧΗΜΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ με το εξειδικευμένο προσωπικό της πραγματοποιεί κάθε χρόνο εκατοντάδες χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις τροφίμων, αναλύσεις διαθρεπτικής επισήμανσης, έλεγχο παρουσίας μη επιθυμητών συστατικών (πχ. βαρέων μετάλλων, υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων - αντιβιοτικών κ.α.), αναλύσεις για αλλεργιογόνα, αναλύσεις για απόδειξη γνησιότητας και προέλευσης.

Μερικές από τις αναλύσεις που πραγματοποιούνται στα τρόφιμα είναι οι παρακάτω:

ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ
• Πρωτεΐνες
• Λιπαρά – Προφίλ λιπαρών οξέων
• Υδατάνθρακες
• Ενεργειακή αξία
• Υγρασία
• Τέφρα
• Μυκοτοξίνες (B1,B2,G1,G2,M1),
• Βενζοϊκό - Σορβικό οξύ
• Ολικό θειώδες
• Αντιβιοτικά
• Ισταμίνη
• Αλλεργιογόνα
• Βιταμίνη Α, Βιταμίνη C, Σύμπλεγμα βιταμινών Β,
• Σάκχαρα
• Αλατότητα
• Νιτρικά
• Νιτρώδη
• Υπολείμματα Γεωργικών Φαρμάκων

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ
• Ολική Μεσόφιλη Χλωρίδα (ΟΜΧ)
• Enterobacteria
• Total Coliforms
• Escherichia Coli
• Salmonella spp.
• Listeria monocytogenes
• Staphylococcus aureus
• Clostridium perfriηgens
• Ζύμες-μύκητες
• κ.α.

Εργαστηριακές Αναλύσεις

  • 1
  • 2